Gaat door! Masterclass Bijzondere bijstand, individuele toeslagen en minimabeleid op 7 februari

Minimabeleid en kosten die burgers moeten betalen voor zorg en ondersteuning staan telkens volop in de politiek belangstelling. Ook het feit dat te veel kinderen opgroeien in armoede, krijgt blijvende aandacht van de Kinderombudsman. Aan welke knoppen kan het gemeentebestuur kan draaien? Wat is de aard en de reikwijdte van de bevoegdheid precies? Bijzondere bijstand voor alle eigen bijdragen? Of juist niet? Schrijf je in en discussieer met ons mee!

Wil je het naadje van de (juridische) kous weten over aanvullende (inkomens)ondersteuning?
Weten wat maatwerk is?

Dan ben je in deze Masterclass op 7 februari in Eindhoven aan het juiste adres.

Ondersteuning bieden waar het nodig is
Dé Masterclass over aanvullende inkomensondersteuning op grond van de Participatiewet en de verordende bevoegdheid op grond van de gemeentewet. Welke taken hebben gemeenten? En welke beleidskeuzes kunnen daarbij gemaakt worden? Hebben armoedebeleid en bijzondere bijstand iets met elkaar te maken? Wat doen we voor chronisch zieken en gehandicapten? Buitenwettelijk begunstigend beleid of juist niet? Draagkrachtregels afgestemd op de kostendelersnorm? Berichtgeving zoals de Armoedemonitor, de cijfers van het Nibud en de Kinderombudsman zijn aanleiding voor (lokale) discussie. Reden te meer om te weten wat de juridische kaders zijn!

Voor wie?
Ben je beleidsmedewerker en wil je de politiek goed voorlichten? Moet je de vragen beantwoorden uit de inspraak? Wil je weten hoe je beleid kunt inrichten in verband met meerkosten voor chronisch zieken? Ben je ervaren consulent, medewerker Sociaal Team of kwaliteitsmedewerker? Hoe behandel je een aanvraag (structuur en beoordeling). Hoe strak is de plicht tot reserveren? Geldt dat ook voor degene die in een minnelijk schuldhulpverleningstraject zitten?

De Masterclass behandelt zes hoofdonderwerpen:

  1. Bijzondere bijstand
  2. Individuele inkomenstoeslag
  3. Individuele studietoeslag
  4. Overige maatregelen
  5. Wet maatschappelijke ondersteuning
  6. Minimabeleid

Materiaal
Alles na te lezen in een uniek actueel naslagwerk! Helemaal bijgewerkt aan de actualiteit. Waar bestaat het uit? Inhoudelijke teksten, actuele jurisprudentie (met annotaties), beleidsvoorbeelden, checklist en casuïstiek uit de praktijk.

Lees de uitgebreide informatie over de Masterclass Bijzondere bijstand, individuele toeslagen en minimabeleid.

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

17 − negen =