Naslagwerken

Geplaatst op door

Materiaal onder de armOnmisbaar voor degene die zich bezig houdt met de juridische kaders van: de Wmo 2015 of de Participatiewet (bijzondere bijstand en algemene bijstand). De naslagwerken worden telkens bijgewerkt aan de laatste stand van het recht.

Beschikbaar in A4 formaat. Ingebonden met wire-o; blijft altijd op de juiste plek open liggen.

Overzicht bestelformulieren

  1. Bestelformulier Naslagwerk jurisprudentie bijzondere bijstand
  2. Bestelformulier Naslagwerk jurisprudentie Wmo 2015
  3. Bestelformulier Naslagwerk jurisprudentie Participatiewet

1. Naslagwerk jurisprudentie bijzondere bijstand
Uitvoering van de bijzondere bijstand blijkt volgens de jurisprudentie niet altijd eenvoudig. Het verlenen van bijzondere bijstand is een gebonden bevoegdheid van het college als wordt voldaan aan de voorwaarden. Het naslagwerk is ingedeeld in verschillende hoofdstukken die overeenkomen met de beoordelingsstructuur van de aanvraag; ook de algemene voorwaarden komen aan bod. Sommige uitspraken zijn voorzien van een annotatie of redactionele noot. Dit naslagwerk is in februari 2022 weer leverbaar.

2. Naslagwerk jurisprudentie Wmo 2015 
Ruim zeven jaar rechtspraak. De Wmo 2015 heeft al veel jurisprudentie voortgebracht. De Centrale Raad van Beroep heeft getracht lijn te brengen in de vaak uiteenlopende uitleg en toepassing van de wet door gemeenten. Dat is veelal te wijten aan onjuiste wetstoepassing, mede door gebrekkige wetgeving, maar ook door onvoldoende onderzoek. Het is van belang om de stand van het recht te kennen. Deze bundel is een zeer uitgebreid naslagwerk met samenvattingen van uitspraken. Sommige zijn voorzien van een annotatie of redactionele noot. Dit naslagwerk is in februari 2022 weer leverbaar.

3. Naslagwerk jurisprudentie Participatiewet
Een naslagwerk op grond van de Participatiewet kan niet achterblijven. Dit naslagwerk is overzichtelijk ingedeeld in hoofdstukken op basis van meest voorkomende geschillen over de algemene bijstand. Het naslagwerk begint met de beginselen van de bijstandsverlening en is verder ingedeeld op basis van de systematiek van de wet en specifieke inhoudelijke onderwerpen. Daarbij gaat het over geschillen bij begunstigende en belastende besluiten. Omdat geschillen over het buiten behandeling laten van de aanvraag onder toepassing van art. 4:5 Awb veel voorkomt, is daar ook een hoofdstuk voor opgenomen. Dit naslagwerk is in februari 2022 weer leverbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

drie × 2 =