Schema kostendelersnorm (Verzamelbrief SZW juni 2015)

ACTUALITEITIn de Verzamelbrief SZW is aangekondigd dat er in de Verzamelwet SZW 2016 een omissie in de Participatiewet zal worden aangepast. Het gaat om een nieuwe norm voor gehuwden waarvan een partner 18, 19 of 20 jaar is een een partner 21 jaar of ouder, met een of meer ten laste komende kinderen. De wetswijziging zal met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015 in werking treden. Staatssecretaris Klijnsma vraagt gemeenten vooruit te lopen op deze technische wijziging van de kostendelersnorm. In onderstaand schema is een voorbeeld uitgewerkt waarbij wordt uitgegaan van drie kostendelers.

Schema KDN_1

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

vier × 1 =