Opleidingsagenda 2014 en Symposium WWB

IL kleurOp verzoek is een handzaam overzicht beschikbaar met het opleidingsaanbod in 2014 van Ingeborg Lunenburg opleiding + advies. Het gaat om de scholing voor open inschrijving over de WWB en de Wmo. Aan het slot van dit blog wijs ik geïnteresseerden op een interessant WWB-symposium.

Wet werk en bijstand voor open inschrijving

Studiedag WWB Actualiteiten 2014 – 2015 (beschrijving)
Op 19 mei, 4 september, 16 september of 30 oktober 2014 in één dag bijgepraat over actuele jurisprudentie en de wijzigingen in de WWB per 1 juli 2015 en de Participatiewet.

Masterclass Bijzondere bijstand, Langdurigheidstoeslag en minimabeleid (beschrijving)
Op 1 april 2014. In één dag helemaal bijgepraat over aanvullende inkomensondersteuning en/ armoedebestrijding. Dit onderwerp staat hoog op de (lokale) politieke agenda. Beleidskeuzes in onderlinge samenhang. Denk ook aan de Wmo.

Training Handhaven doelmatigheid van bijstand (beschrijving)
Twee dagen op 19 en 16 juni of 9 en 16 oktober 2014. Kennisoverdracht, discussie met de deelnemer daarover en toepassen op het dagelijks werk. Interessante casuïstiek, prikkelende stellingen, jurisprudentie en de wijzigingen in de WWB per 1 januari 2015.

Wet maatschappelijke ondersteuning voor open inschrijving

Studiedag Wmo De Verordening geordend (beschrijving)
Op 12 of 27 maart 2014 dé voorbereiding op de Wmo 2015. Een dag degelijke juridische brainstorm over de vormgeving van het (toekomstige) beleid.

Bijeenkomst Analyse Wmo 2015 (beschrijving)
Op 20 mei 2014. Een dag over de structuur, het systeem, de inhoud en de uitvoering van de Wmo 2015. Wat zijn de verschillen met de huidige Wmo en wat betekent deze nieuwe wet voor de dagelijkse werkzaamheden.

Studiedag Wmo Stand van het recht en actualiteiten (beschrijving)
Op 16 april 2014. In één dag weer helemaal bijgepraat! Ook het wetsvoorstel Wmo 2015 komt aan bod.

Cursus Wmo Het resultaat is zelfredzaamheid & participatie (beschrijving)
Tweedaagse cursus op 16 en 23 juni of 7 en 14 oktober 2014. Je leert wat nodig is om een juridisch correct besluit te nemen. Ook het wetsvoorstel Wmo 2015 komt aan bod.

Studiemiddag Algemeen gebruikelijk voor de persoon als aanvrager (beschrijving)
Op 30 september 2014 een middag uitgebreid stilstaan bij deze toegangsbepaling. Leer de beoordelingsstructuur (nog) beter toe te passen.

Belangstelling voor meerdere opleidingen? 
Neem dan contact op voor een interessant kortingsaanbod!

Liever in huis én op maat?
Het aanbod voor open inschrijving wordt ook incompany aangeboden. In overleg wordt de scholing op maat van uw wensen gemaakt.

Abonnement
Wilt u verzekerd zijn dat uw medewerkers up tot date zijn en dat ook blijven? Neem dan een opleidingsabonnement. Meerdere rechtsgebieden en verschillende vormen van deskundigheidsbevordering in een jaarlijkse planning. Informeer naar de mogelijkheden en profiteer van een interessante korting.

Symposium 10 jaar Wet werk en bijstand
Op 1 januari 2014 is het 10 jaar geleden dat de Wet werk en bijstand (WWB) in werking trad. Ter gelegenheid van dit feit organiseren Bureau PENG uit Amsterdam en De Legibus uit Helmond het symposium “10 jaar WWB”. Het symposium wordt gehouden op donderdagmiddag 13 maart 2014 te Vianen (Van der Valk Hotel).

Tijdens dit symposium zal worden teruggekeken op de WWB. Wat maakte deze wet anders dan zijn voorgangers? Welke ontwikkelingen zijn er geweest? En natuurlijk zal er ook al vooruitgeblikt worden op de nieuwe Participatiewet, die per 1 januari 2015 de WWB moet vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

achttien − twaalf =