Training Wmo: van melding naar verslag

Geplaatst op door

Wanneer

08-06-2023    
09:30 - 16:30

Waar

Van der Valk Assen
Balkenweg 1, Assen, Drenthe, 9405CC

Uit de wet en jurisprudentie blijkt dat er strenge eisen gelden voor het onderzoek en het opstellen van de bijbehorende schriftelijke uitkomsten. Het moet concreet zijn en in overeenstemming met de feiten en omstandigheden. De cliënt weet dan waar hij aan toe is. Een goed verslag zal leiden tot een goed besluit op de aanvraag.

Wil je weten hoe een goed verslag wordt opgesteld? Zoek je een Handreiking met uitleg en voorbeelden? Dan ben je bij deze training aan het juiste adres!
Een perfecte combinatie van theorie en praktijk.

Algemeen
De toegang tot de Wmo 2015 verloopt via een nogal vreemde procedure. Althans in juridische zin. Er wordt gestart met een melding en niet met een aanvraag. Na de melding heeft de cliënt recht op een onderzoek. In de Wmo 2015 staat welke onderwerpen daarbij aan bod moeten komen. De Centrale Raad van Beroep heeft aangegeven waar een goed onderzoek aan moet voldoen (CRVB:2018:819). Van dat onderzoek wordt een schriftelijk verslag opgesteld waaruit de cliënt kan afleiden of er recht bestaat op een maatwerkvoorziening. Het verslag vormt de voorbereiding van het besluit, als de aanvraag ook daadwerkelijk wordt ingediend. Wat hoort daar wel en niet in thuis (do’s en don’ts)? En hoe schrijf je het op? 

Voor wie
De Training is toegesneden op de werkzaamheden van:

  • consulenten
  • medewerkers Sociaal Team
  • medewerker Vraagwijzer
  • cliëntondersteuners
  • kwaliteitsmedewerkers

Werkervaring en kennis van de Wmo 2015 en Awb worden verondersteld. Het maximum aantal deelnemers gesteld op 12.

Meer weten?
Lees de volledige beschrijving en leerdoelen van de Training Wmo: van melding naar verslag.

Terug naar Overzicht opleidingen.

De voorwaarden voor open inschrijving zijn van toepassing.

Inschrijving klein_3

Ontvangst van de inschrijving wordt altijd per email bevestigd. Gaat de opleiding definitief door, dan ontvang je per email een bevestiging van deelname.