Schema geüniformeerde verplichtingen & verlagingen en dringende redenen

Deze blogpost is deel 3 van 5 in de serie Schema

origineel Monopoly WWB-werkAan het opleidingsmateriaal over de uitvoering van de Participatiewet zijn al een aantal schema’s toegevoegd en nader uitgewerkt. En er worden nieuwe schema’s ontwikkeld. Tijdens de opleiding wordt uitgebreid ingegaan op de juridische aspecten van het betreffende onderwerp, mede gebaseerd op casuïstiek en jurisprudentie (voor zover al beschikbaar). Alle schema’s zijn of worden nu in een blog update opgenomen als onderdeel van de serie ‘schema’.

Geüniformeerde verplichtingen & verlagingen en de dringende redenen
Het derde schema gaat over het opleggen van een geüniformeerde verlaging als (een van) de geüniformeerde verplichting(en) van art. 18 lid 4 PW niet wordt nagekomen. Het college moet die maatregel ambtshalve afstemmen (art. 18 lid 10 PW). De geïnteresseerde lezer wijs ik op een blog update met wat achtergrond over dit onderwerp.

Uit het schema blijkt dat de 3 elementen (ernst van de gedraging, mate van verwijtbaarheid en de omstandigheden van het individu) hun betekenis sinds 1 januari 2015 niet hebben verloren. Binnenkort volgt een te beluisteren toelichting bij dit schema. Heb je nog vragen of opmerkingen over dit schema? Laat het ons dan weten. Reacties worden zeer op prijs gesteld.

DEF Schema maatregel 18_4 en dringende reden IL

©Ingeborg Lunenburg opleiding + advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

drie + 18 =