Studiedag Wmo: van melding tot maatwerk

Geplaatst op door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
12-06-2018
09:30 - 16:30

Locatie
BCN Utrecht CS

Categorieën


Wat betekent de huidige rechtspraak voor de uitvoering én het beleid? Hoe toetst de bestuursrechter? Wat is verhouding tot andere wetten? Ken jij het stappenplan voor het onderzoek ná de melding? Hoe zit het als ‘een derde’ de voorbereiding op het besluit uitvoert? Wat is een passende bijdrage nu precies? En er zijn nog meer vragen. Wil je het naadje van de (juridische) kous weten? Dan ben je in deze Studiedag aan het juiste adres.

Thematische aanpak met twee docenten
Dé Studiedag over de Wmo 2015 verzorgd door Ingeborg Lunenburg in samenwerking met een senior inhoudelijk bestuursrechter. Juridisering begint bij de aanvraag. Aan welke eisen moeten het onderzoek en het besluit voldoen? Wanneer is de client aangewezen op een maatwerkvoorziening? Naast de bespreking van jurisprudentie nemen we je mee door een zorgvuldige selectie van casuïstiek over conflictgevoelige geschillen. Beslissing op de afvraag: welke grondslag kan (of moet) worden gebruikt? Antwoorden op deze vragen maar ook meer over specifieke onderwerpen.

Voor wie?
De Studiedag is toegesneden op het werk van: medewerkers bezwaar & beroep, secretarissen en leden van de bezwaarschriftencommissie, kwaliteitsmedewerkers, sociaal juridisch medewerkers en ervaren consulenten/medewerkers Sociaal Team. Beleidsmedewerkers worden vooral ook uitgenodigd! Discussieer mee met vakgenoten over de wettelijke kaders en de praktijk van beleid en bezwaar & beroep.

Materiaal
Voorafgaande aan de Studiedag ontvangt de deelnemers casuïstiek ter voorbereiding. Verder is alles is na te lezen in een uniek naslagwerk. Daarnaast ontvangt de deelnemer twee wettenboekjes: Wmo 2015 wettekst en de artikelsgewijze toelichting (volledige bijgewerkt aan de hand van de laatste rechtspraak).

Meer weten?
Lees de uitgebreide informatie over de Studiedag Wmo: van melding tot maatwerk.

De voorwaarden voor open inschrijving zijn van toepassing.

Terug naar Overzicht opleidingen.

Inschrijving klein_3

Ontvangst van je inschrijving wordt altijd per email bevestigd. Gaat de opleiding definitief door, dan ontvang je per email een bevestiging van deelname.